Τι κράτησε πίσω τη Ferrari στη Βρετανία


Η οριακή παρουσία στους βαθμούς δυσαρεστεί τη Ferrari, με τον Carlos Sainz να εξηγεί γιατί είχε αυτή την εικόνα στο Silverstone.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 10/7/2023

Το Βρετανικό GP ήταν ένα ακόμα δύσκολο Σαββατοκύριακο για τη Ferrari.

Μετά την αστοχία στα ηλεκτρικά του κινητήρα του Charles Leclerc, η ομάδα έπρεπε να καλύψει το χαμένο έδαφος, ενώ στον αγώνα υπήρχε κι ο παράγοντας των ισχυρών ριπών του αέρα που αποσταθεροποιούσαν το εξ ορισμού αρκετά απρόβλεπτο μονοθέσιο των Ιταλών.

«Είχε πολύ αέρα, το μονοθέσιο ήταν πάλι πολύ δύσκολο στην οδήγηση, ήταν δύσκολο να είναι σταθερό σε αυτές τις συνθήκες,» δήλωσε ο Carlos Sainz, που τερμάτισε 10ος. «Είναι προφανές ότι δε μπορούμε να βρούμε πρόσφυση όταν ο αέρας του χτυπά το πίσω μέρος.

«Δεν μπορούσαμε να βρούμε πρόσφυση με τη σκληρή γόμα, η οποία τα έκανε όλα πιο δύσκολα.

«Ξέρουμε πως αυτή είναι η αδυναμία μας, ξέρουμε πού είναι. Τη βλέπουμε και στην αεροδυναμική σήραγγα, το βλέπουμε κι όταν οδηγούμε, στο τι αίσθηση έχουμε. Είναι θέμα βελτίωσης κι εξέλιξης.

«Έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο, αλλά και πάλι, το Silverstone μάς γύρισε πίσω.»

Και έκλεισε λέγοντας:

«Δεν είναι καλό για εμάς όλο αυτό, γιατί η απόδοσή μας εξαρτάται αρκετά από τον άνεμο και τις συνθήκες της πίστας, γεγονός που μας αφήνει εκτεθειμένους σε πολλές των περιπτώσεων.

«Σίγουρα παίζει ρόλο κι η φθορά των ελαστικών στον απρόβλεπτο χαρακτήρα του μονοθέσιου, ενώ σε κάποιους γύρους ήμουν 3-4 δέκατα ταχύτερος λόγω του αέρα, οπότε πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό.»